Sóc molt fan de la Gemma Clofent i del seu bloc La cuina de casa. Hi entro, començo a mirar receptes i se’m fa la boca aigua. I no només això, sinó que em veig incapaç de triar-ne una i posar-me mans a l’obra. Totes m’agraden, totes em semblen delicioses, i em falta temps material per a provar-les totes.
Però finalment, la setmana passada em vaig decidir per intentar les galetes de Nutella. Em van semblar fàcils de fer i una recepta ideal per portar al berenar de l’hora del conte de l’escola bressol d’en Roger. A veure, segur que no em van quedar com a la Gemma, no ens enganyem, però el resultat va ser molt convincent.
El meu petit retoc a la recepta original va ser canviar l’avellana que ha de coronar cada galeta per un Lacasito de colors: més llampant i alhora menys perillós per a nens que tot just comencen a menjar sòlid…
Ingredients (per unes 35 galetes)
- 200 grams de farina
- 50 grams de Nutella
- 100 grams de mantega pomada
- 100 grams de sucre
- 1 ou
- 35 Lacasitos
Elaboració
- Batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la Nutella fins que es converteixin en una massa cremosa.
- Hi afegim l’ou i seguim barrejant.
- Incorporem la farina tamisada a poc a poc, i anem remenant perquè la massa es torni homogènia.
- Emboliquem la massa amb paper film i la guardem a la nevera (a la recepta original, la Gemma donava forma de corró ben arrodonit a aquesta massa per, un cop desembolicada, poder tallar les galetes a rodanxes ben rodones. A mi em va semblar que de rodó no m’hi quedaria gens i per això vaig fer una bola sense cap gràcia i vaig optar per un mètode més rudimentari per donar forma a les galetes. Quin? Llegeix, llegeix…)
- Passats com a mínim 30 minuts retirem la massa de la nevera, la desemboliquem i comencem a fer boletes petites amb les mans. Un cop tenim la bola, l’aplanem sobre una superfície per donar-li la forma de galeta. Si cal amb un motlle rodó podem acabar de tallar i polir les vores.
- Posem una mica de Nutella en una mànega pastissera (o simplement fem servir una cullereta petita) i fem una boleta al centre de cada galeta. Al damunt de la boleta hi posem un Lacasito (o una avellana!) fent pressió per aplastar-la una mica.
- Coem les gletes al forn a uns 180º un 10 minuts. Deixem refredar sobre una reixeta i ja estan a punt per servir.
Hola!
Ahir t’havies de presentar! No sabia que estaves al taller… Llàstima, el proper cop ens hem de conèixer, eh? 😉
Ja t’ho vaig dir per twitter, m’encanta el canvi de les avellanes pels lacasitos 🙂
I tant que sí! Perquè tingues per segur que hi haurà proper cop. Felicitats per la sessió i per les receptes. Ja tinc a la llista de preferents la moussee de iogurt i lemon curd amb granissat de maduixa. No crec que trigui gaire a caure…