Galetes de Nutella

on

galetes1

Sóc molt fan de la Gemma Clofent i del seu bloc La cuina de casa. Hi entro, començo a mirar receptes i se’m fa la boca aigua. I no només això, sinó que em veig incapaç de triar-ne una i posar-me mans a l’obra. Totes m’agraden, totes em semblen delicioses, i em falta temps material per a provar-les totes.

Però finalment, la setmana passada em vaig decidir per intentar les galetes de Nutella. Em van semblar fàcils de fer i una recepta ideal per portar al berenar de l’hora del conte de l’escola bressol d’en Roger. A veure, segur que no em van quedar com a la Gemma, no ens enganyem, però el resultat va ser molt convincent.

El meu petit retoc a la recepta original va ser canviar l’avellana que ha de coronar cada galeta per un Lacasito de colors: més llampant i alhora menys perillós per a nens que tot just comencen a menjar sòlid…

Ingredients (per unes 35 galetes)

  • 200 grams de farina
  • 50 grams de Nutella
  • 100 grams de mantega pomada
  • 100 grams de sucre
  • 1 ou
  • 35 Lacasitos

Elaboració

  • Batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la Nutella fins que es converteixin en una massa cremosa.
  • Hi afegim l’ou i seguim barrejant.
  • Incorporem la farina tamisada a poc a poc, i anem remenant perquè la massa es torni homogènia.
  • Emboliquem la massa amb paper film i la guardem a la nevera (a la recepta original, la Gemma donava forma de corró ben arrodonit a aquesta massa per, un cop desembolicada, poder tallar les galetes a rodanxes ben rodones. A mi em va semblar que de rodó no m’hi quedaria gens i per això vaig fer una bola sense cap gràcia i vaig optar per un mètode més rudimentari per donar forma a les galetes. Quin? Llegeix, llegeix…)
  • Passats com a mínim 30 minuts retirem la massa de la nevera, la desemboliquem i comencem a fer boletes petites amb les mans. Un cop tenim la bola, l’aplanem sobre una superfície per donar-li la forma de galeta. Si cal amb un motlle rodó podem acabar de tallar i polir les vores.
  • Posem una mica de Nutella en una mànega pastissera (o simplement fem servir una cullereta petita) i fem una boleta al centre de cada galeta. Al damunt de la boleta hi posem un Lacasito (o una avellana!) fent pressió per aplastar-la una mica.
  • Coem les gletes al forn a uns 180º un 10 minuts. Deixem refredar sobre una reixeta i ja estan a punt per servir.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

2 Comments Add yours

  1. gemma ha dit:

    Hola!
    Ahir t’havies de presentar! No sabia que estaves al taller… Llàstima, el proper cop ens hem de conèixer, eh? 😉
    Ja t’ho vaig dir per twitter, m’encanta el canvi de les avellanes pels lacasitos 🙂

    1. petitamandarina ha dit:

      I tant que sí! Perquè tingues per segur que hi haurà proper cop. Felicitats per la sessió i per les receptes. Ja tinc a la llista de preferents la moussee de iogurt i lemon curd amb granissat de maduixa. No crec que trigui gaire a caure…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s