Tarta de moniato

el

Fa uns dies, i coincidint amb la proximitat de la Castanyada i amb la temporada de productes tan tardorals com les castanyes i els moniatos, vaig assistir a un curs de l’aula de cuina del Mercat Municipal de Manlleu dedicat a les postres fetes a base d’aquests ingredients. El va impartir la cuinera especialitzada en postres Gemma Clofent, que ens va explicar com fer quatre receptes i, alhora, ens va desvetllar uns quants trucs i secrets que ens seran molt útils en endavant.

Una de les receptes és aquesta, una tarta de moniato dolça i consistent, que s’ha de menjar en petites quantitats perquè atipa moltíssim. És molt fàcil de fer i el resultat és per llepar-se els dits. Jo la vaig provar per l’aniversari de la meva mare… i va funcionar.

Ingredients

  • 1 làmina de pasta brisa
  • 400 grams de moniato
  • 400 ml de llet evaporada Ideal
  • 150 grams de sucre
  • 2 ous
  • 1 cullerada petita (ben plena) de canyella en pols

Elaboració

  • Coem els moniatos al forn, a 190 graus i embolicats en paper de plata, fins que estiguin ben tous. Els pelem i reservem. Aquest pas el podem fer el dia abans.
  • Estenem la pasta brisa dins un motlle i en punxem diverses vegades la base amb una forquilla. La coem al forn a 180 graus sola durant 15 minuts.
  • Mentrestant, triturem els moniatos junt amb el sucre, la llet, els ous i la canyella.
  • Aboquem la mescla sobre la pasta brisa i la coem 30 minuts al forn a 180 graus. Deixem refredar i servim.

Podem decorar la tarta amb xocolata. Només cal fondre’n una mica al bany maria, omplir una petita cantimplora (jo en tinc una de Lékué que va genial)  i fer línies de xocolata damunt la tarta, primer en una direcció i després, fent un gir d’uns 45 graus, en una altra)

Per cert que podem substituir la llet Ideal per crema de llet, encara que llavors el pastís serà més gras… La mateixa base pot resultar, també, si substituim el moniato per carbassa cuita al forn, pastanaga crua ratllada o, fins i tot, remolatxa bullida!!! Igualment, ens podem atrevir a canviar la canyella per vainilla, gingebre, anís, matafaluga o (i tant!!!) una bona cullerada de curry.

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s