Arròs amb faves de tavella

faves2

Qualsevol que miri les dates de les últimes entrades veurà que no sóc precisament molt activa al bloc darrerament…  No em puc justificar, ni demanar disculpes… Tothom qui tingui dos nens petits i treballi a diari entendrà els meus motius… Només puc dir que segueixo disfrutant molt a la cuina, que aprofito el temp lliure i els dies menys cansats per provar i fer invents… i que espero ser més regular a partir d’ara… Però alerta, no ho puc garantir.

Dit això: anem al gra! Ja sabeu que m’agrada seguir el cicle de l’hort i cuinar el que arriba a cada moment. I això és el que he fet avui (aprofitant que tenia festa de la feina i els nens eren a escola!!!): preparar un arròs amb faves tendres amb tavella que al final ha resultat ser deliciós.

Ens l’hem menjat a fora, a la terrassa, començant a estrenar aquest bon temps que ja fa! I aquí us deixo la recepta!

Ingredients

  • 1 ceba
  • 400 grams de faves tendres amb tavella
  • 2 pastilles de caldo
  • 3 talls gruixuts de ventresca
  • 1 pam de botifarra
  • 1 pam de botifarra negra
  • 3 alls tendres
  • 300 grams d’arròs
  • Oli i sal

Elaboració

  •  Netegem les faves, els traiem les puntes i les tallem a trossets petits, d’entre un i dos centímetres de llargada.
  • Les posem a bullir amb aigua i amb dues pastilles de concentrat de caldo, uns 30 minuts o fins que estiguin cuites. Quan les traiem del foc, les colem però reservem el caldo.
  • Paral·lelament, piquem la ceba i la sofregim amb oli en una cassola.
  • Quan està feta hi incorporem la ventresca tallada a dauets i les dues botifarres tallades també a trossets petits (la idea és que es vagin desfent mentre les coem).
  • Un cop la carn està dauradeta, afegim també els alls tendres ben picats, i deixem coure 2 o 3 minuts més. Repetim la mateixa operació amb les faves.
  • A continuació afegim l’arròs i el deixem fer (sense deixar de remenar) 2 o 3 minuts. Finalment afegim caldo fins a cobrir-ho. Deixem coure uns 20 minuts, fins que l’arròs estigui al punt. Cal anar remenant sovint per evitar que s’enganxi i anar afegint caldo a mesura que vagi evaporant-se fins al final de la cocció. L’arròs cal que quedi lleugerament caldós.

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s