Quiche de col llombarda

on

quiche2

De la temporada de cols llombardes l’hort ens va deixar dues grans perles. La primera va ser l’amanida de col llombarda amb poma i formatge blau que ja us vaig ensenyar fa una bona colla de setmanes. La segona, aquesta quiche de colors, textura i sabors extraordinaris que ens va sorprendre i ens va entusiasmar.

Una recepta fàcil de preparar, que dóna molt bon resultat i que de ben segur repetirem a cada temporada.

Ingredients

  • 1 massa brisa
  • 1 col llombarda (o mitja si és molt gran)
  • 1 ceba
  • 1 dent d’all
  • 200 ml de llet
  • 3 ous
  • 50 grams de pernil salat tallat a daus
  • 150 grams de formatge Roquefort
  • Formatge Parmesà en pols (quantitat al gust)
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

quiche3

Elaboració

  • Tallem la col llombarda a la juliana, ben fina, i la reservem.
  • Tallem i piquem la ceba i l’all i els fregim en una paella amb oli d’oliva. Quan la ceba estigui daurada hi incorporem la col llombarda, removem bé i hi afegim sal i pebre.
  • Deixem que es vagi fent durant uns 10 minuts a foc mig i barrejant de tant en tant.
  • Quan ens sembli que ja està prou feta (la col llombarda s’ha anat estovant) hi afegim el pernil tallat a dauets ben petits i barregem de nou. Deixem fer 3 o 4 minuts més a foc més viu i ho retirem: cal pensar que després estarà una bona estona al forn, per tant no hem de deixar que la verdura quedi del tot feta.
  • Mentrestant hem preparat la massa de quiche: l’estenem en un motlle, la punxem de forma uniforme amb una forquilla i la posem al forn uns 15 minuts (segons indiqui el paquet de compra o, si l’hem fet nosaltres, uns 10 minuts tapada amb paper de forn o de plata i 5 minuts més destapada). La retirem i reservem.
  • En un bol batem els ous amb la llet. A continuació hi afegim la col llombarda amb el pernil (procurem que ja s’hagi refredat una mica) i aboquem tota la mescla al damunt de la massa brisa que ja ha sortit del forn.
  • Tallem el formatge Roquefort a dauets petits i els anem repartint de forma uniforme pel damunt de tota la quiche.
  • Repartim el formatge Parmesà en pols pel damunt també de forma uniforme (quantitat al gust).
  • Coem al forn a 180 graus uns 20 minuts. Retirem, desmotllem i servim quan encara està calenta.

Podem canviar el formatge Roquefort per qualsevol altre formatge blau o rull de cabra, o la podem fer igual però sense aquest tipus de formatge. També podem canviar el pernil per bacon.

quiche1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s