Tothom sap que allò que m’agrada més del món menjar és la xocolata. Per això és tan estrany que encara no hagués provat mai de preparar una de les receptes de xocolata per excel·lència: les trufes. Bé, doncs coincidint amb el meu aniversari vaig posar punt i final a aquest buit en el meu currículum culinari. Haver esperar 33 anys per posar-m’hi ja em va semblar suficient!!!
Així que per bufar les espelmes (Sí! A casa meva em fan preparar a mi mateixa el pastís del meu aniversari!) vaig fer el mundialment aplaudit (almenys entre els meus pares, tiets i cosines) pastís de formatge amb majúscules. I per si un cas ens quedava un forat a la panxa… vaig fer les trufes per acabar d’omplir.
Sóc conscient que de receptes i variants de receptes de trufes n’hi ha per donar i per vendre. Aquesta em va semblar senzilla i ràpida de fer, i per això la vaig triar. I ja us dic que el resultat no va fer cap lleig a les papil·les gustatives!
Ingredients
- 200 grams de xocolata per fondre
- 50 ml. de nata per a muntar
- 1 cullerada de mel
- 2 cullerades de cacao en pols
Elaboració
- Trocegem la xocolata i la fem fondre al bany maria juntament amb la nata per a muntar i la mel barrejant de tant en tant.
- Quan ja tenim una mescla totalment homogènia, la retirem del foc i la reservem a la nevera, tapada amb film transparent perquè es refredi, durant com a mínim dues hores.
- Un cop freda, anem agafant petites porcions de la massa amb una cullereta petita o amb les mans i els donem forma arrodonida.
- Les arrebossem amb el cacao en pols fins que quedin totalment cobertes, i les tornem a reservar en una plata sense que es toquin a la nevera. Cal que s’hi estiguin, perquè es torni compactes, com a mínim una hora abans de servir.
Reblogged this on Celler-Adocse.