Aquesta sí que és “la recepta de l’àvia”. És un d’aquells plats que feia la mare d’en Quim quan era petit, i que ell recorda amb aquella nostàlgiade la infància. I aquesta recta final d’estiu, ja que el nostre hort està bastant poblat de cols, hem decidit recuperar-la i deixar que també en Roger la comenci a emmagatzemar als seus records gastronòmics i gustatius. Això sí, un cop a la cuina, vam acabar fent-hi alguna petita variació.
No ens enganyem… aquesta recepta no és en absolut light! Però és deliciosa, divertida i molt fàcil de fer!
Ingredients
- Una col mitjaneta
- 3 o 4 patates també mitjanes
- Oli, sal i pebre, nou moscada
- Farina
- Ou
Elaboració
- Bullim la col i les patates. Ho podem fer a la mateixa olla o bé en olles separades. En tot cas, si ho fem a la mateix olla, deixem les patates senceres o a trossos grans, ja que després les haurem de separar de la col i serà més pràctic.
- Un cop tot està cuit, triturem les patates fins a fer-ne un puré.
- El barregem amb la col, procurant que estigui ben escorreguda i tingui com menys aigua millor. Aixafem una mica perquè quedi tot ben barrejat i a la col no li quedin trossos massa grossos.
- Tirem a la mescla un parell de cullerades de farina i un ou prèviament deixatat i barregem. Hem d’aconseguir una barreja pastosa prou compacta perquè després la puguem fregir sense que es desfaci. Si cal, en funció de la quantitat de patata i el tamany de la col, afegim més farina i fins i tot un altre ou.
- Tirem sal, pebre i un polsim de nou moscada i tornem a barrejar bé.
- Quan ja tenim la mescla a punt, posem bastant oli en una paella i, un cop estigui ben calent, hi anem posant pilotets de la barreja amb una cullera. Cada cop que posem una cullerada, l’aplanem una mica perquè agafi la forma “d’hamburguesa”.
- Daurem per totes dues bandes i retirem del foc. Reservem entre dos papers de cuina que ens ajudaran a absorvir una mica l’oli sobrant i ja podem servir abans no es refredi!
Reblogged this on Celler-Adocse.