Ja sabeu que a casa som molt de cremes. Ens les mengem fredes o calentes, i durant tot l’any. Aquest estiu ens hem atrevit amb la de pèsols, i no ens ha decebut gens. Molt refrescant, extremadament fàcil de fer, molt nutritiva… i amb pèsols frescos de temporada ha de ser espectacular!
Ingredients (per a 4 racions)
- 500 grams de pèsols (frescos o congelats)
- 1 ceba gran (de Figueres)
- 1 porro
- 1 patata
- 1 rajolí de crema de llet (o llet sencera, que és més baixa en calories)
- 50 grams de pernil salat (ibèric) picat
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboracióu
- Pelem i tallem a daus la patata i la posem a bullir en aigua. Quan faci 15 minuts que bulli hi afegim els pèsols, la ceba picada i el porro tallat a rodanxetes i deixem fer uns 10 minuts més.
- Colem els ingredients però reservem el brou.
- Ho triturem tot amb un raig d’oli d’oliva i un polsim de sal. Com que la textura resultant serà molt espessa, hi anem afegint brou a poc a poc (un parell o tres de cullerots) i anem triturant fins que ens quedi una crema fina.
- Reservem. Si la volem servir freda ha d’estar un mínim de dues o tres hores a la nevera.
- Just abans de servir, piquem el pernil i el passem per la paella un parell de mints, just perquè quedi cruixent.
- Amb la crema de pèsols ja emplatada escalfem un parell de cullerades de crema de llet en un cassó o al microones, en tirem una mica al centre del plat i amb un punxó o ganivet fem cercles procurant que prengui la forma de les imatges. Acabem tirant el pernil per sobre i, si volem, afegim un raig d’oli d’oliva i espolvoregem amb julivert picat o amb unes fulles per decorar.
Podem fer aquesta crema amb pèsols frescos o congelats, i ens la podem menjar freda o calenta. Podem substituir la patata per moniato i l’acompanyament de pernil per daus de pa fregits o trossets de formatge parmesà.
Reblogged this on Celler-Adocse.