Digues què tens a l’hort i et diré què menges.
I com que ara resulta que han començat a arribar totes les cols i cols llombardes… ens surten per les orelles! Un dia sortirem al carrer i farem cara de col! O potser ens començarem a tornar liles…
Per això hem començat a fer invents… El primer, una manera diferent de menjar la col llombarda a l’amanida: enlloc de ser l’etern acompanyant dels ingredients principals… aquí guanya ella tot el protagonisme, en un plat de molts contrastos que a nosaltres ens ha deixat molt i molt satisfets.
Ingredients
- Mitja col llombarda
- 1 ceba
- 1 llimona
- 150 grams d’anous
- 100 grams de panses
- 200 grams de formatge blau tipus Roquefort
- 1 poma tipus Golden
- Julivert
- Sal i pebre
- Oli i vinagre de mòdena
Elaboració
- Traiem les primeres fulles de la col i ens quedem només amb la part de centre, molt més tendra. La passem pel minipimer però procurant que no quedi massa triturada. Si ho preferim la podem ratllar o tallar a tires molt fines.
- Pelem la ceba i la tallem a dauets molt petits.
- Piquem el julivert.
- Posem la col llombarda, la ceba i el julivert en un bol i barregem bé. Hi afegim les anous i les panses, el formatge tallat a daus i la poma, també tallada a daus i prèviament passada per llimona per evitar que s’oxidi.
- Preparem una vinagreta amb oli, vinagre, llimona, sal i pebre.
- Afegim la vinagreta a l’amanida, mesclem bé i la guardem a la nevera fins a l’hora de menjar. De fet, l’ideal és preparar-la unes hores abans de servir i deixar-la reposar.
Reblogged this on Celler-Adocse.