Amanida de col llombarda, poma i formatge blau

el

col-llombarda-timbal

Digues què tens a l’hort i et diré què menges.

I com que ara resulta que han començat a arribar totes les cols i cols llombardes… ens surten per les orelles!  Un dia sortirem al carrer i farem cara de col! O potser ens començarem a tornar liles…

Per això hem començat a fer invents… El primer, una manera diferent de menjar la col llombarda a l’amanida: enlloc de ser l’etern acompanyant dels ingredients principals… aquí guanya ella tot el protagonisme, en un plat de molts contrastos que a nosaltres ens ha deixat molt i molt satisfets.

Ingredients

  • Mitja col llombarda
  • 1 ceba
  • 1 llimona
  • 150 grams d’anous
  • 100 grams de panses
  • 200 grams de formatge blau tipus Roquefort
  • 1 poma tipus Golden
  • Julivert
  • Sal i pebre
  • Oli i vinagre de mòdena

Elaboració

  •  Traiem les primeres fulles de la col i ens quedem només amb la part de centre, molt més tendra. La passem pel minipimer però procurant que no quedi massa triturada. Si ho preferim la podem ratllar o tallar a tires molt fines.
  • Pelem la ceba i la tallem a dauets molt petits.
  • Piquem el julivert.
  • Posem la col llombarda, la ceba i el julivert en un bol i barregem bé. Hi afegim les anous i les panses, el formatge tallat a daus i la poma, també tallada a daus i prèviament passada per llimona per evitar que s’oxidi.
  • Preparem una vinagreta amb oli, vinagre, llimona, sal i pebre.
  • Afegim la vinagreta a l’amanida, mesclem bé i la guardem a la nevera fins a l’hora de menjar. De fet, l’ideal és preparar-la unes hores abans de servir i deixar-la reposar.

2 comentaris Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s