Una de les plantes que més bons resultats ha donat aquest any al nostre hort ha estat la cogombrera. Mira que només en vam plantar una, però durant unes quantes setmanes ens han sortit els cogombres per les orelles. Així que a part de posar en pràctica algunes de les receptes que més m’entusiasmen amb aquest ingredient com el tabbouleh o les barquetes amb encurtits i llagostins… he intentant fer-ne alguna de nova.
El resultat és aquesta crema freda que, a part de ser boníssima, té tres grans punts forts: és molt, molt fàcil de fer; és increïblement refrescant i, a més, és molt baixa en calories. Què més podem demanar en els dies calorosos i més mandrosos de l’estiu?
Per cert, al llegir la recepta fixeu-vos en les quantitats de cada ingredient de forma orientativa perquè està feta al meu gust: si us agrada més cremosa… doncs hi poseu més làctics i sinó incrementeu la quantitat de cogombres; si us agrada més picant… afegiu all. I així fins que trobeu el vostre punt just!
Ingredients
- 2 cogombres mitjans
- 1 dent d’all gran (o dues de petites)
- 1 iogurt blanc (jo faig servir el Vitalinia Cremós perquè a part de ser desnatat té una millor textura)
- 2 formatgets per empastar (tipus “La vaca que rie”)
- Sal i pebre
- Julivert
Elaboració
- La recepta és senzillíssima de fer. Netegem i pelem els cogombres (si queda una mica de pela no passa res, però la traiem pràcticament tota) i els tallem a rodanxes grosses.
- Posem els cogombres en un pot per a batre, amb l’all, el iogurt, els formatgets, la sal i el pebre.
- Batem fins a obtenir una crema molt fina i uniforme.
- Posem la crema a la nevera un parell d’hores abans de servir, per així assegurar que sigui molt fresqueta quan ens la prenguem.
- A l’hora de servir, decorem per sobre amb una mica de julivert fresc picat.