Tant de temps fent aquest bloc i no havia parlat mai del meu pastís preferit. Però és que hi havia un motiu!!!
El meu pastís preferit, més enllà dels brownies, el Sacher o els pans de pessic diversos, farcits o recoberts de maneres diferents, és sens dubte el de formatge. M’encanta en totes les seves varietats. Si té formatge, triomfa!
El problema és que fins ara només havia provat de preparar una recepta. Bona, boníssima, però no deliciosa. L’he fet mil vegades i sempre ha resultat, però no era perfecta. Li faltava alguna cosa… I com que el pastís de formatge és, a parer meu, un dels més elaborats, a tot arreu trobava altres alternatives: mil variants que feien bona pinta però que no m’acabaven de fer decidir.
Fins que la Núria, del bloc La Núria a la cuina, va publicar aquesta. La vaig llegir, la vaig imaginar… i vaig tenir clar que esperar tant de temps per intentar una segona opció del pastís de formatge havia valgut la pena. I sí, després de cuinar-lo i cruspir-me’l (i deixar que el cruspissin unes quantes persones més per contrastar opinions i no semblar egoïsta) crec que l’he encertat!
Així que gràcies Núria!!! Aquesta entrada és per tu!!!
Ingredients
- 250 grams de formatge cremós tipus Philadelphia
- 250 grams de formatge Mascarpone
- 75 grams de formatge de cabra en rotlle (sense la crosta)
- 2 iogurts naturals
- 150 grams de sucre
- 80 grams de farina
- 1 cullerada de llevat en pols (Royal)
- 3 ous
Per a la base de galetes
- 150 grams de galetes tipus Maria
- 75 grams de mantega
- 1 cullerada de sucre
Elaboració
Base de galetes
- Abans de començar preescalfem el forn a 180ºC
- Triturem les galetes i les barrejem amb el sucre i la mantega fosa
- Col·loquem la mescla resultant al fons i als laterals d’un motlle desmuntable (jo el vaig fer servir de 15 cm perquè el pastís quedés més petit i més alt) i l’aixafem amb una cullera fent que quedi una base i uns laterals, prims però compactes.
- Coem al forn durant 10-15 minuts. Deixem refredar i reservem.
Pastís
- És tan fàcil que fa riure!!! Barregem en un bol gran tots els formatges, els iogurts, els ous i el sucre amb una batedora elèctrica fins aconseguir una crema fina.
- Afegim la farina tamisada i el llevat, tot barrejat prèviament. Procurem que el resultat sigui una mescla homogènia i que no quedin grumolls.
- Finalment aboquem la barreja sobre la base de galetes i coem al forn. Si fem servir un motlle d’uns 21 centímetres, amb 45 minuts a 180ºC serà suficient. En el meu cas, el motlle era més petit i per tant la massa a coure més gruixuda: vaig fer 45 minuts a 180ºC i després vaig abaixar la temperatura a 160ºC, i el vaig deixar fer uns 30 minuts més, sense deixar de controlar que l’interior quedés fet i la part de sobre no es cremés.
- Deixem refredar i reservem el pastís a la nevera. El podem servir amb una capa de melmelada del gust que més ens agradi pel damunt. A mi m’encanta amb gust d’albercoc o préssec!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Reblogged this on Celler-Adocse.