Melmelada d’albergínia

on

melmelada

Com us deia, un dels productes que aquest any més bon resultat ens estan donant a l’hort són les albergínies. Encara no ho acabem d’entendre, perquè no hem fet res d’especial i normalment aquesta hortalissa és de les que més ens costava fer créixer. Però en fi, amb un èxit sense precedents com aquest, val més no fer gaires preguntes i aprofitar l’ocasió per disfrutar-ne. Per això, després de menjar crema d’albergínia, pastís d’alberginia amb carn picada, albergínies farcides amb arròs i amb carn, albergínies a la brasa i albergínies a la planxa entre d’altres… m’he decidit a fer una melmemada d’albergínia.

La recepta l’he tret d’Internet, remenant en diverses webs i fent un mixt de tot plegat, i és ideal per preparar aperitius, omplint, per exemple, tartaletes amb formatge de cabra.

Com sempre que parlem de conserves, només cal partir de les quantitats que dono aquí i fer proporcions en funció de la matèria primera (en aquest cas albergínies) que tenim.

Ingredients

  • 3 albergínies mitjanes
  • la meitat del seu pes de sucre. Per exemple, si tenim un quilo d’albergínies, posem mig quilo de sucre. Ara bé, si ens agrada que no sigui massa dolç podem reduir la proporció a 1 kg./400 grams
  • 1 llimona
  • aigua
  • sal
  • 1 tronc de canyella

Elaboració

  • Netegem les albergínies i les tallem a daus mitjans. Les posem en remull amb aigua i sal durant uns 10 minuts.
  • Passat aquest temps, les rentem, les escorrem i les posem en un cassola amb una mica d’aigua. Les fem bullir fins que estiguin toves i llavors les passem per la batedora per fer-ne puré.
  • A continuació, posem en una cassola l’aigua, el sucre, la pell de llimona i el tronc de canyella. Quan comenci a bullir, hi afegim el puré d’albergínia i el deisem coure al foc, barrejant de tant en tant, durant una hora aproximadament.
  • Llavors ho retirem del foc i hi afegim el suc de la llimona.
  • Omplim amb aquesta mescla els pots de vidre, nets i bullits prèviament per esterilitzar-los. Procurarem que quedin plens. Els posarem cap per avall i els deixarem refredar perquè facin el buit.
  • Després, si volem, els bullim al bany maria durant 30 minuts per assegurar-ne la conservació.
Anuncis

4 Comments Add yours

  1. Núria ha dit:

    Mmmm, que bona deu ser. Eva, ja saps que si hi ha excedent d’albergínia, en Xevi s’anima a fer-vos “mussaca”! Ja ho saps, doncs!

    1. petitamandarina ha dit:

      Siiiiii!!! Acceptem proposta. Com ho hem de fer això? On li portem les albergínies al xef?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s