Estic segura que d’entre tots els pastissos que he fet, aquest s’enduria l’Òscar al més llaminer de tots. Perquè és cert que existeixen els Sacher, els Brownies, els cupcakes de gustos diversos, les galetes de tota mena… però res… res té comparació amb aquestes postres de xocolata, xocolata i xocolata.
Tres pisos, cadascun més temptador que l’anterior. I el millor de tot és que no cal escollir entre la xocolata negra, la xocolata amb llet o la xocolata blanca, perquè per força te les han de servir totes tres, ben apilades, una sobre l’altra.
Li haig de donar les gràcies a l’Imma, que me’l va preparar perquè bufés les espelmes pel meu aniversari. Es veu que no va haver de pensar gaire per saber de quin gust havia de ser un pastís pensat per a mi… Tothom qui em coneix bé, sap de sobres quina obsessió tinc amb la xocolata…
A més, és tan fàcil de preparar que fa riure. I el resultat és tan espectacular que l’altre dia em vaig haver de defensar perquè hi havia qui es pensava que l’havia comprat en una pastisseria (quina poca confiança en mi…)!!!!!
Ja veieu que el pastís de tres xocolates només té que virtuts… Així doncs, us atreviu a cuinar-lo?
Ingredients
- 150 grams de xocolata negra
- 150 grams de xocolata amb llet
- 150 grams de xocolata blanca
- 150 grams de sucre
- 750 ml. de nata per muntar
- 750 ml. de llet
- 3 sobres de quallada en pols (Royal)
- un paquet de galetes Maria daurades (o dos, si volem que la base quedi més grossa!!!)
- 60 grams de mantega (o 120 grams si fem servir dos paquets de galetes)
Elaboració
- Comencem preparant la base. Per això triturem les galetes i, un cop convertides en pols, els afegim tota la mantega fosa. Barregem bé fins a obtenir una massa compacta i homogènia. L’estenem bé a la base d’un motlle d’uns 26 centímetres de diàmetre (si és desmuntable anirà molt millor)
- Elaborem la capa de xocolata negra, seguint un procediment que serà el mateix per a les altres dues capes, de xocolata amb llet i de xocolata blanca. Mesclem en un cassó la xocolata negra trossejada, 75 grams de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata i un sobre de quallada.
- Escalfem a foc mig i sense deixar de remenar, perquè tots els ingredients es mesclin i la xocolata es desfaci i no s’enganxi. Hem de vigilar perquè la mescla no arribi a bullir (si tenim termòmetre de cuina una bona referència és treure la mescla del foc quan arribi a 90º, moment en què tots els ingredients ja estaran ben mesclats en una crema homogènia).
- La retirem del foc i l’aboquem directament al damunt de la base de galetes.
- Seguim els mateixos passos per la xocolata amb llet. En aquest cas, al cassó mesclarem la xocolata amb llet, 250 ml de llet, 250 ml de nata i un sobre de quallada però només 50 grams de sucre. Un cop desfet i mesclat, ho aboquem damunt la capa de xocolata negra.
- No cal que patim per si les dues capes es barregen. Només amb l’estona de fer la segona mescla, la primera capa ja haurà quallat prou com per suportar-la a sobre.
- Finalment, repetim l’operació amb la xocolata blanca. Farem servir les mateixes quantitats de tots els ingredients menys del sucre. N’hi posarem 25 grams o fins i tot podem passar sense…
- Un cop feta la tercera capa, deixem refredar el pastís i el guardem a la nevera, perquè s’ha de menjar fred.
Alerta, si el preparem el dia abans, quan el servim estarà més reposat, i a més ens assegurarem que sigui ben fred, de manera que serà millor.
I per decorar, què?
Doncs podem fer servir boletes o filets de xocolata negra.
Podem espolvorejar tota la superfície (o una part tapant la resta amb un paper que faci de motlle amb una forma determinada) amb cacao.
Podem posar-hi fruites a l’estil de maduixes, gerds o aranyons.
O podeu fer com jo: desfer xocolata de cobertura negra al bany maria, posar-la en una mànega estreta (en el meu cas vaig fer servir el Decopen de Lékué amb la punta més petita) i començar a fer línies de xocolata sobre un paper de forn, primer en una direcció i després per sobre en una altra, procurant que les primeres i les segones mantinguin un angle més petit de 90 graus). Deixar assecar, separar del paper de forn i… decorar!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Hola,
vaig fer el pastís seguin pas a pas segons aquesta recepta i a l’abocar la mescla de xocolata amb llet sobre la mescla de xocolata negra les dues capes se’m van mesclar! quin horror!
Vaig continuar fent el pastís i al finalitzar el vaig deixar a la nevera. Al dia següent les capes estaven més mesclades el pastís era tot líquid…
M’agradaria esbrinar que va poder fallar per tal que la pròxima vegada no es repeteixi.
Gràcies.
Hola Lídia,
ostres quin greu! Segur que el resultat era igual de bo pel que fa al gust… però l’aspecte és essencial! Et dic el que se m’acudeix que ha pogut passar, pensant en com ho faig jo… Per mi hi ha tres coses essencials: en primer lloc, desfer la xocolata per fer cadascuna de les mescles molt i molt i molt a poc a poc. No es pot tenir cap mena de pressa… Jo ho faig amb el foc molt baix i sense deixar mai de remenar la barreja. En segon lloc, controlar molt la temperatura (jo diria que aquest factor és clau): faig servir un termòmetre de cuina que tinc, super senzill però que ja fa el fet, i trec la barreja just quan el termòmetre marca 90 graus, ni més ni menys. I llavors l’aboco al motlle. I en tercer lloc, fer cada barreja una després de l’altra, però això imagino que ja ho vas fer així perquè sinó és una mica caòtic: és a dir, primer faig la de sota, omplo el motlle i, mentre es refreda, amb tota la calma, faig la segona. I així amb les tres.
No sé si t’he pogut ajudar i si amb això has detectat alguna cosa que no fessis exactament així… Espero que a la propera vagi bé… perquè realment és un pastís deliciós!
Gràcies.
Eva
A mi igual. Les barreges em queden totes ben líquides. impossibles de barrejar. Per beure amb una palla…