Coca de vidre amb anís

cocavidre4

No sé si a tothom li passa com a mi, però el cert és que les millors receptes, les que des del primer moment ja es perfilen com a ferms candidats a la llista d’imprescindibles, són les que descobreixo en el moment menys esperat. Puc passar hores llegint propostes a revistes o blocs de cuina, navegant per Internet… i hi trobo bones idees i plats d’allò més suculents. Però les receptes que perduren en el meu repertori sempre arriben com per casualitat, en instants precisos i procedents de persones concretes, que sempre queden gravats en el record. M’ha passat amb el pastís de formatge, amb els medallons de xocolata i fruits secs, amb la recentment estrenada recepta de magdalenes… i ara crec que no m’equivoco si dic que també amb la coca de vidre amb anís.

Aquesta recepta cruixent i dolça em va impactar per la vista i el gust gràcies a la Neus, una mare de l’escola bressol d’en Roger. La va portar en una activitat de tarda oberta a pares i mares on tothom havia de dur berenar. No cal dir que la seva coca va triomfar i que jo, després de demanar-li la recepta, no veia el moment de començar a amassar i enfornar. Ella utilitza la Termomix per cuinar-la, així que he acabat fent una incursió a Internet per adaptar la seva recepta al sistema manual. El resultat… bé, jo crec que no us el podeu perdre!

Ingredients

  • 400 grams de farina de força
  • 200 grams d’aigua
  • 50 grams d’oli d’oliva
  • 25 grams de llevat fresc (una pastilla)
  • un polsim de sal
  • sucre (quantitat lliure, per decorar)
  • anís (l’escamparem amb un polvoritzador)
  • llavors de sèsam (optatiu, per decorar)

Elaboració

  • En un bol, mesclem amb una mà els ingredients secs: la farina, el llevat fresc i el polsim de sal.
  • Un cop estan mesclats hi afegim els ingredients líquids: l’aigua i l’oli d’oliva.
  • Seguim mesclant sempre fent servir les mans, fins que aconseguim una massa homogènia amb tots els ingredients barrejats.
  • A continuació, tapem el bol amb paper film i el deixem reposar a la nevera uns 30 minuts.
  • Passada aquesta estona, dividim la massa en boletes petites (que pesin aproximadament entre 80 i 100 grams).
  • En una superfície neta i enfarinada, amassem cada boleta ben fina fent servir el corró, i donant la forma desitjada (jo em decanto per una coca llarga i prima, però també la podríem fer més ovalada o rodoneta). Com més fina ens quedi la massa, més bona i cruixent serà la coca!!!
  • Un cop donada la forma, posem la massa en una safata de forn, al damunt del paper de forn. Hi tirem al damunt un bon raig d’oli d’oliva, força sucre i anís (amb el polvoritzador). Si ens agrada, també hi podem tirar llavors de sèsam o qualsevol altre ingredient per decorar, com per exemple pinyons o ametlles picades.
  •  Coem les coques al forn, preescalfat a 220 graus, durant uns 15-20 minuts. Han de quedar bastant torrades, encara que el grau de cocció també va al gust del consumidor.
  • Just en el moment de retirar del forn, polvoritzem amb anís una altra vegada, perquè caramel·litzi bé. Les deixem refredar i ja estan llestes per menjar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisements

3 Comments Add yours

  1. Laia ha dit:

    Quina bona pinta, Eva! A veure quin dia en tornes a fer i me la deixes provar! 🙂

    1. petitamandarina ha dit:

      Quan vulguis!!! I si vols, la fem juntes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s