Amanida de pera i Roquefort

amanidagran

La Nit de Nadal, preveient ja els banquets que ens esperaven els dies següents, a casa vam optar per fer un menú diferent i sofisticat però alhora fàcil de preparar, fresc i lleuger. O, si més no, més lleuger que l’escudella, la carn d’olla o el pollastre amb gambes de Nadal i Sant Esteve!!!

Així que vam preparar una amanida de brots verds amb pera i Roquefort, que combina el gust intens i picant d’aquest formatge amb la frescor dolça d’una pera Conference més aviat madura. La recepta la vam trobar en una revista però com sempre la vam acabar versionant. El resultat va ser un plat atrevit i molt “resulton”.

Ingredients (per a 4 persones)

  • Enciam llarg,  enciam fulla de Roure, rúcula, canonges… L’ideal és comprar un parell de bosses de brots verds, o d’enciams variats al gust del consumidor. Net, tallat i a punt d’emplatar
  • 150 grams de formatge Roquefort
  • 2 peres Conference grans i bastant madures
  • Oli
  • Sal
  • Vinagre de Mòdena
  • Reducció de vinagre de Mòdena
  • 4 unitats petites de massa per a empanada

Elaboració

  • Rentem la pera, la pelem i la tallem a talls petits i més aviat llargs. La posem en un bol o plat fondo i la banyem amb vinagre de Mòdena, procurant que quedi tota ben amarada. La deixem reposar una mitja horeta.
  • Posem la massa per a empanada en una safata per a forn, damunt de paper vegetal, i les deixem fer al forn ja calent a 170 graus durant uns 5 minuts, fins que quedin cruixents. Reservem.
  • Mentrestant netegem els enciams i altres brots verds i els deixem escórrer. Si hem comprat bosses de brots verds variats, directament en podem posar una ració a cada plat.
  • Amanim amb oli i sal.
  • Tallem el formatge Roquefort (o qualsevol altre formatge blau) a daus petits, més aviat engrunant-lo que fent tacs uniformes. Repartim el formatge als plats, damunt la mescla de brots verds.
  • Fem el mateix amb la pera marinada. El vinagre de Mòdena sobrant també el podem fer servir per amanir.
  • Acabem el plat decorant amb una unitat de massa per a empanada partida per la meitat i amanint amb la reducció de vinagre de Mòdena.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

3 comentaris Digues la teva

  1. Dolors ha dit:

    Fàcil, saludable i molt agradable al paladar. En una paraula: boníssima!

  2. Laia ha dit:

    Quina bona pinta que fa! Un dia d’aquests la provo! 🙂

Deixa una resposta a Laia Cancel·la la resposta