Amb el copiós àpat de Nadal encara a mig pair, avui toca una recepta fàcil i simpàtica que de passada serveix per desitjar-vos a tots unes bones festes.
La base de galeta d’aquests arbres de Nadal és la mateixa que ja he fet servir en altres ocasions, i que podeu trobar a la recepta ja publicada de les galetes decorades amb glassa. En aquest cas, però, enlloc de fer servir glassa he treballat amb pasta de sucre i altres elements decoratius.
Seguint la recepta bàsica de les galetes de mantega, a l’hora d’estendre la massa i donar-li la forma que volem per a fornejar hem de fer servir un tallador en forma d’arbre de Nadal. Un cop les galetes estan cuites i s’han refredat, ja podem començar amb la decoració.
Ingredients
- Pasta de sucre verda (si la fem servir blanca necessitarem tint verd en pols, que anirem mesclant en dosis molt i molt petites amb la massa blanca, amassant-la amb els dits)
- Mini Lacasitos de diferents colors
Elaboració
- Amassem la pasta de sucre amb els dits fins que notem que estigui estovada.
- Sobre el marbre net, amb un corró petit, l’anem estirant, aixecant-la de tant en tant i donant-li la volta per evitar que quedi enganxada.
- Un cop tingui un gruix d’uns 3 mil·límetres, anem tallant tants arbres de Nadal com galetes tinguem per a decorar, fent servir el tallador en forma d’arbre.
- Amb suavitat, agafem l’arbre de pasta de sucre,li donem la volta i, amb la punta d’un dit, el mullem amb una mica d’aigua. Fem coincidir el sota moll de l’arbre de pasta de sucre amb el sobre de la galeta. L’aigua farà de cola i quedaran enganxats.
- Seguint la mateixa tècnica de l’aigua, enganxem un mini Lacasito groc a la punta de dalt de l’arbre i mini Lacasitos de colors diferents a cada punta de branca.