Amanida de tomàquets de Montserrat amb mató i figues

on

Aquesta és una recepta treta de Can Jubany, el restaurant amb una estrella Michelin que regenta el xef Nandu Jubany a Calldetenes. Però no us feu il·lusions. Li falta molt per arribar al nivell de la seva cuina. I per no dir que es tracta d’una simpli imitació, podríem deixar-ho en que el que hem fet ha estat versionar-la.

El tema és que a l’hort de casa teníem uns quants tomàquets de Montserrat, i que la figuera de casa en Jordi, al Magem, tenía tantes fruites que no se les podien acabar. Així que un dels últims cops que van venir a casa, ell i la Txell es van presentar amb una caixa plena de figues. “No són de coll de dama”, diria ell. Però com si ho fossin, perquè són boníssimes.

Així que no només vam fer aquesta recepta sinó un parell més que ja us aniré apuntant. Podem dir que, aquest any, a la temporada de figues li hem tret el màxim de profit.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 6 tomàquets de Montserrat d’una mida mitjana
  • 12 figues (hem comptat 3 per cap perquè eren petites)
  • 160 grams de mató (en Nandu Jubany en fa servir de cabra. Nosaltres no…)
  • 50 grams de formatge Parmesà (el nostre era en pols. El d’en Nandu és a trossos. Molt millor, segur…)
  • Unes quantes fulles de menta
  • 1 all
  • 100 ml. d’oli d’oliva verge
  • Sal Maldon
  • pebre negre acabat de moldre

Elaboració

  • Posem aigua a bullir. Mentrestant, netegem els tomàquets i, quan l’aigua arrenqui el bull, els escaldem durant uns 10 o 15 segons i tot seguit els refredem amb aigua ben freda (o amb aigua i gel)
  • Pelem els tomàquets i els reservem. Un cop freds els tallem en 8 parts iguals en forma de pètal.
  • En un morter, preparem una vinagreta d’all: posem l’all tallat i una mica de sal, i ho anem aixafant tot amb la mà de morter mentre hi incorporem l’oli de forma progressiva.
  • Rentem i pelem les figues (nosaltres, de fet, les vam acabar deixant amb la pell, perquè era tendre i ens agrada menjar-la) i les tallem per la meitat o en 4 parts, depenent de si són grans o petites.
  • Col·loquem intercalats els pètals de tomàquet i les meitats de figa.
  • Amanim amb una mica de sal Maldon, pebre negre i la vinagreta d’all
  • Al damunt escampem el mató tallat a trossets i el formatge Parmesà
  • Al final, just abans de servir, repartim pel damunt una mica de menta tallada a la Juliana, usem un parell de brots de Menta per decorar i amanim amb un altre raig d’oli d’oliva.
Anuncis

One Comment Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s