Croquetes de bledes

on

Els darrers dies hem seguit buscant alternatives culinàries per treure el màxim partit a les bledes de l’hort (tan abundants). I una de les que ha resultat més exitosa, alhora que pràctica i rendible (en pots fer moltes i congelar-les) ha estat la de croquetes de bledes amb peix. En aquesta ocasió el peix escollit ha estat lluç, que hem arrodonit amb una mica de pernil salat.

Ingredients

  • 500 grams de bledes
  • 100 grams de pernil salat
  • 300 grams de lluç
  • 100 ml d’oli
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 alls
  • 300 grams de farina
  • 1/2 litre de llet
  • ou (per fer l’arrebossat)
  • Pa ratllat (per l’arrebossat)
  • Sal i pebre

Elaboració

  • Rentem i triem les bledes i les tallem ben menudes (fins i tot les podem passar lleugerament pel minipimer)
  • Coem el peix de la manera que ens sembli més adequada (jo el vaig fer al vapor, però es pot fer a la planxa o fregit a la paella). Un cop fet, el deixem refredar una mica i el triem, procurant eliminar totes les espines, i el deixem fet a bocins.
  • Tallem el pernil salat, retirant la part més grassa, també a bocins ben petits.
  • Piquem també ben petits la ceba, l’all i el porro.
  • Posem al foc una paella gran, amb la ceba, l’all i el porro i els coem amb un raig d’oli, a poc a poc, fins que estiguin ben tous.
  • Hi afegim les bledes i, remenant de tant en tant, deixem que també quedin cuites.
  • Afegim a la paella el peix j el pernil salat i mesclem bé.
  • Tirem la farina a la mescla, que s’estarà fent a foc lent, i mesclem de forma continuada fins aconseguir una massa bastant fina (no cal que sigui homogènia, perquè això ho aconseguirem quan afegim la llet).
  • Salpebrem i removem bé.
  • Afegim la llet i, sempre a foc mig lent, removem sense parar. Ara la pasta que aconseguirem serà molt més sedosa i cremosa.
  • Posem la pasta en un bol, tapem amb paper film i deixem refredar a la nevera.
  • Quan estigui freda (si deixem passar un parell d’hores, molt millor), la traiem i amb les mans anem donant forma a les croquetes. Les passem per ou i pa ratllat.
  • Ja les podem coure o bé congelar per menjar-les més endavant.
Anuncis

2 Comments Add yours

  1. Dolors ha dit:

    Boníssimes. En dono fe. Per als que no agrada massa la verdura (que no és el meu cas) és una bona forma de menjar-ne.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s