Pebrots verds farcits de carn picada

Aquesta vegada, l’hort ens ha proporcionat pebrots. Són de la varietat de pebrot morrón, és a dir, el vermell de tota la vida, de pell gruixuda i carnosa, que es fa servir per a samfaines i per a escalivar, però que nosaltres hem collit en una fase de maduració anterior, quan encara són verds. La proposta, per degustar-los tal com es mereixen, ha estat farcir-los amb carn picada, en una mescla adaptada de diferents receptes trobades per Internet. Un plat únic deliciós que ens vam cruspir fa uns quants dies per dinar.

Ingredients (per a 2 persones, entenent que fem plat únic)

  • 4 pebrots verds (de la varietat morrón)
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 400 grams de carn picada (la meitat de vedella i la meitat de porc)
  • 1 carbassó petit (o un fragment d’un de gran)
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
  • Una miqueta de formatge parmesà en pols
  • Julivert

Elaboració

  • Rentem els pebrots. Els tallem la part superior en una rodanxa i amb molta cura buidem l’interior i el deixem ben net de llavors. Els reservem cap per avall.
  • Piquem l’all i la ceba ben petits i els fregim en una paella a foc lent, amb oli, perquè es vagin fent a poc a poc.
  • Quan estan a mig fer, hi afegim el carbassó tallat a dauets ben petits i també deixem fer fins que estigui pràcticament al punt.
  • Incorporem a la mescla la carn picada, a foc una mica més ràpid, i deixem que es vagi fent. Mentre es cou, l’anem remenant i si cal l’aixafem amb una forquilla perquè no s’enganxi i quedi ben solta.
  • Quan la carn picada està feta afegim els tomàquets triturats, la sal i el pebre, i deixem que el sofregit s’acabi de fer. Un parell de minuts abans d’acabar-lo, hi afegim el julivert picat ben petit.

  • Deixem refredar una mica i quan el sofregit està tebi ens ajudem amb una cullera per anar farcint amb aquesta mescla l’interior dels pebrots.

  • Un cop plens, repartim el formatge parmesà en pols per la part visible del farcit de cadascun dels carbassons.
  • Posem els pebrots en una safata apta per anar al forn, i enfornem els pebrots a uns 170 graus fins que estiguin cuits i estiguin tous.

Apartir d’aquesta base, la recepta pot fer-se amb moltes variants. La primera és introduir verdures diferents al farcit. A banda del tomàquet, la ceba i el carbassó, podem fer servir pebrot vermell, albergínia o porro, per exemple. L’altra proposta és substituir la carn picada per arròs bullit prèviament.

Advertisements

2 Comments Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s