Pastís d’albergínia i carn picada

on

Un dels últims resultats del nostre hort ha pres la forma de tres albergínies molt ufanoses, que hem aprofitat per fer un pastís amb carn picada molt estiuenc. El secret és amanir la carn amb ratlladura de llimona i menta, una mescla que li dóna una nota gustosa diferent i especial, que fa del pastís un plat molt adequat per a un sopar a la fresca o un picnic original.

Ingredients

  • 1 massa brisa
  • 500 grams de carn picada (la meitat de porc i la meitat de vedella)
  • 3 albergínies mitjanes
  • 30 grams de formatge parmesà en pols
  • 1 ceba gran
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
  • 6 fulles de menta
  • la ratlladura de la pell d’una llimona

Elaboració

  • Rentem les albergínies i les pelem parcialment. En traiem els dos caps i les tallem a rodanxes ben fines. Les posem en un colador, les salem i les deixem reposar entre mitja hora i una hora perquè vagin traient el suc.
  • Preparem els altres ingredients: rentem i triturem els tomàquets, piquem la menta ben menuda i ratllem la pell de la llimona.
  • Piquem la ceba i la fem a foc lent, amb sal i oli, durant uns 10 minuts. Quan estigui feta, apugem una mica el foc i hi afegim la carn picada. La xafem amb una forquilla mentre es va coent, per assegurar que quedi tota solta.
  • Quan la carn estigui molt feta però encara no al punt, hi afegim la ratlladura de llimona i la menta picada ben petita. També hi afegim sal i pebre i el tomàquet (si en tenim el costum, amb un polsim de sucre per treure’n l’acidesa) i deixem coure el sofregit fins que estigui fet.
  • Paral·lelament, escalfem el forn a 180 graus. Estenem la massa brisa en un motlle rodó per a pastissos i amb una forquilla punxem múltiples vegades la base. La posem al forn tapada amb paper de plata i la deixem coure 10 minuts. Traiem el paper de plata i la tornem a posar al forn entre 3 i 5 minuts més. La traiem.
  • Estenem el sofregit amb la carn picada al damunt de la massa brisa que hem tret del forn.
  • Rentem i assequem les albergínies. Les col·loquem al damunt de la carn picada fent cercles, de fora cap a dins.
  • Espolvoregem amb el formatge parmesà i enfornem durant uns 35 minuts.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisements

2 Comments Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s