Tabbouleh

on

Aquestes darreres setmanes la nostra cogombrera s’ha posat a fer cogombres pels descosits. N’hem posat a totes les amanides dels últims dies i al gazpacho i n’hem regalat però, amb tot, ahir n’hi havia quatre d’acumulats a la nevera i uns quants més fent-se grans a l’hort. Així que he rebuscat per Internet, pels molts blocs de cuina que ens salven la vida més d’una i de dues vegades, i he fet adaptacions d’algunes de les receptes que hi he trobat.

La primera ens l’hem menjat per dinar i ha sigut deliciosa: el tabbouleh. Aquesta amanida d’origen àrab té moltíssimes versions, i jo n’he escollit una amb cous-cous, aprofitant que en teníem un paquet obert al rebost.

Ingredients

  • 200 o 250 grams de cous-cous
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba mitjana
  • panses i pinyons (un grapadet)
  • Una branqueta de menta
  • Una mica de julivert
  • 1 cullerada petita de curry en pols
  • Oli d’oliva
  • El suc d’una llimona
  • Pebre i sal

Elaboració

  • Preparem el cous-cous seguint les instruccions que la marca indica a l’envàs. En aquest cas, posem el cous-cous en un recipient gran i pla ben repartit i hi aboquem dos gots d’aigua bullint amb sal i una cullerada de curry. Procurem que tot el cous-cous en quedi amarat i el deixem reposar així entre 5 i 8 minuts, perquè es vagi inflant. Quan està llest, el remenem amb una cullera perquè quedi ben solt, i hi tirem un raig d’oli d’oliva. Remenem una mica més.
  • Rentem el cogombre, el pelem gairebé del tot (podem deixar alguna petita tira verda) i el tallem a dauets petits.
  • Rentem els tomàquets, el pebrot i la ceba i també els tallem a dauets petits i els barregem amb el cogombre.
  • Piquem ben petits la menta i el julivert i els afegim a la mescla d’hortalisses.
  • Hi afegim el cous-cous i remenem bé.
  • Un cop ho tenim a la safata on ho servirem, hi tirem sal i pebre i el suc d’una llimona.
  • Guardem el tabbouleh a la nevera, perquè cal servir-lo ben fred.
  • Finalment, just abans de servir, hi afegim les panses que hem tingut prèviament reposant uns 10 minuts en aigua freda i els pinyons que hem passat per la paella (sense oli ni res) perquè quedin dauradets.

Com comentava, el tabbouleh té moltes variacions. Aquesta recepta pot incloure moltes altres espècies com l’estragó, i ingredients complementaris com olives negres o parmesà. Les espècies les afegiríem enel mateix moment que les altres, mentre les olives i el parmesà els afegiríem al final, just abans de servir. Jo no en tenia a casa, de manera que no n’hi he posat en aquesta ocasió.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

2 Comments Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s