L’altra recepta treta d’Internet, adaptada i versionada, a base de cogombres, ens ha servit avui per sopar. L’avantatge d’aquests plats és que ens permeten fer servir molts altres productes del nostre hort (Vinc de l’hort), de manera que mengem sa, estalviem i recollim els fruits de l’esforç de cultivar la terra.
En aquest cas, la recepta consisteix en uns cogombres farcits, amb una sèrie d’ingredients refrescants i amb un lleuger toc de vinagre que passa molt bé a l’estiu. Hi ha qui diu que el cogombre fa de mal digerir però, la veritat sigui dita, amb la calor d’aquests dies un aliment tan fresc i lleuger se’ns ha ficat molt i molt bé.
Ingredients (per a 2 persones)
- 2 cogombres
- 2 tomàquets madurs mitjans
- 1 ceba petita (dolça)
- 8 filets de seitons (en oli vegetal, en vinagre…)
- 8 filets d’anxova
- 20 llagostinets cuits (si volem, podem comprar els llagostins frescos i bullir-los nosaltres, uns 8 minuts, acompanyats d’una fulla de llorer)
- Vinagre de mòdena (o reducció)
- Sal i pebre. Julivert.
Elaboració
- Pelem els cogombres totalment, els partim pel mig, traiem la grana i els anem buidant. La carn del cogombre la tallem ben petita i la posem en un recipient.
- Rentem els tomàquets i la ceba, els tallem a daus ben petits o picats i els afegim al cogombre.
- Tallem la meitat dels seitons molt petits i també els afegim a la resta d’ingredients. Fem el mateix amb la meitat de les anxoves i amb 8 llagostins. Salpebrem.
- Un cop tot està ben mesclat, ho passem per un colador xinès i ho deixem escórrer perquè perdi tota l’aigua que pugui tenir.
- Amb aquesta barreja omplim els cogombres buits i els decorem per sobre: a cadascún li correspon un filet de seitó, un filet d’anxova i 3 llagostinets.
- Amanim amb el vinagre de Mòdena i amb el julivert (aquest, si ho preferim, el podem barrejar prèviament amb tota la mescla, sempre picat ben petit)
Com sol passar sempre, també aquesta recepta permet fer moltes variacions: els encurtits poden canviar (enlloc de seitons, per exemple, hi podem posar cavalla o fins i tot sardines o salmó fmat), i pel que fa a les verdures, ens podem adaptar a les que tenim més a mà, com per exemple el pebrot verd o vermell i la pastanaga. Els cogombres també els podríem farcir amb tonyina, amb cranc o surimi, i fins i tot es podria fer servir la recepta del tabbouleh per preparar el farcit.
Un comentari Digues la teva