Salsa al pesto

Tant a l’hort com al jardí, les plantes d’alfàbrega que tenim s’estan descontrolant. A vegades ja en posem al tomàquet amanit o en fem servir per alguna recepta, però malgrat tot no donem l’abast a menjar tota la que creix. Per això m’he decidit a provar la recepta de salsa al pesto, que té com a base l’alfàbrega fresca. Barrejada amb un bon plat d’espaguettis, ha resultat ser un molt bon dinar.

Ingredients

  • 50 grams de fulles d’alfàbrega fresca
  • 4 cullerades (uns 60 grams) de pinyons
  • de 2 a 4 dents d’all
  • 120 ml. d’oli d’oliva verge
  • 115 grams de formatge parmesà
  • 25 grams de formatge pecorino acabat de ratllar (si no en tenim, podem substituir-lo per formatge de llet d’ovella curat, però jo no tenia ni l’un ni l’altre, així que vaig fer la vista grossa i vaig obviar aquest ingredient. I va quedar ben bo…)
  • Sal i pebre

Elaboració

  • Triem i netegem les fulles d’alfàbrega. Les assequem.
  • Les posem al morter i les triturem amb la mà de morter junt amb els pinyons i els alls, a consciència, fins que quedi una massa pastosa i molt homogènia.
  • Afegim la meitat (60 ml.) de l’oli d’oliva i barregem bé. Llavors anem afegint la resta de l’oli en un rajolí molt fi, sense deixar de batre i remenar perquè la pasta segueixi essent ben homogènia.
  • Canviem la mà de morter per una cullera de fusta i afegim els formatges (i sal i pebre si ho considerem necessari) i barregem amb molta cura

La salsa resultant la podem fer servir de forma immediata o la podem guardar a la nevera (es conserva força temps) i fins i tot la podem conservar. Si ha quedast molt espessa, no patiu, ja que en el moment de servir la podem barrejar amb una mica més d’oli d’oliva verge extra perquè es torni més líquida. Si volem que sigui més lleugera, també podem substituir aquest oli final per un parell de cullerades de l’aigua resultat de bullir la pasta amb què ens menjarem la salsa.

No cal dir que aquesta pasta ha de ser llarga, preferiblement espaguetis…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

One Comment Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s