Crema de mongeta tendra amb encenalls de pernil

A ple estiu l’hort de casa (Vinc de l’hort) no para de produir tota mena de verdures i hortalisses. I les mongeteres són unes de les que més bon resultat estan donant. Després de menjar-ne diverses vegades a l’estil més tradicional, bullides i amb patata, hem decidit innovar una mica més. I així ha sortit la crema de mongeta tendra (que ens hem menjat freda, però que calenta és igual d’espectacular), que hem completat amb una mica de pernil salat.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 1 kg de mongeta tendra (pes molt aproximat)
  • 1 patata gran o 2 o 3 de petites
  • 1 ceba
  • 1 litre de caldo de pollastre (encara que també es pot fer amb caldo de verdura)
  • 1 cullerada d’oli
  • sal i pebre
  • 100 ml de llet (jo la faig servir desnatada)
  • 4 o 5 talls de pernil salat tallat finet

Elaboració

  • Pelem i tallem la ceba a rodanxes. Pelem i tallem a daus grans les patates. Netegem, traiem les puntes i tallem en 2 o 3 trossos les mongetes
  • Escalfem una cullerada d’oli en una olla i deixem fregir lleument la ceba durant 3 o 4 minuts.
  • Afegim les patates i encara deixem coure un parell de minuts mes.
  • Mentrestant hem escalfat el caldo perquè ja estigui calent. El tirem a l’olla i, quan arrenqui el bull, deixem coure durant 5 minuts. Llavors hi afegim les mongetes tendres (menys una petita part que hem reservat per la decoració), salpebrem i deixem que, a foc mig, es vagin coent mitja horeta.
  • Apartem del foc i triturem, dins la mateixa olla, amb el minipimer.
  • Afegim la llet i mesclem bé. Tornem a posar al foc fort i esperem que arrenqui el bull. Quan ho faci, parem el foc, apartem l’olla i la deixem refredar.
  • Quan estigui freda, guardem la crema a la nevera i ens la mengem ben freda.
  • Per la decoració haurem cuit en un cassó amb aigua i sal les mongetes tendres que havíem reservat,  fins que estiguin fetes però no massa toves.
  • A més, en una cassola amb oli bullent, haurem saltejat el pernil tallat a tires fines.
  • Servirem un plat fondo o bol ple de crema, amb una muntanyeta de mongetes tendres al mig i una mica de pernil espolvorejat pel damunt.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

2 Comments Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s