Conill a la taronja amb canyella

En Jordi i l’Anna, els meus cunyats, tenen conills a casa. I fa uns dies ens en van donar un, a punt per cuinar. La primera meitat la vam fer a la brasa i va ser boníssima. Llavors vaig pensar que l’altra meitat d’un conill tan especial bé valia la pena fer-lo d’alguna manera diferent i original. I així va sortir aquest conill a la taronja, una recepta treta d’una revista i lleugerament versionada per una servidora, que té un gust d’allò més singular gràcies, no només a la taronja sinó, i sobretot, a la canyella.

Ingredients (per a 2 persones)

  • Mig conill tallat a octaus
  • 2 taronja
  • 1 ceba
  • 1 dent d’all
  • 1 branca de canyella
  • 1 fulla de llorer
  • mitja copeta de brandy
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració

  • Exprimim el suc d’una taronja i el reservem. Pelem l’altra taronja procurant que desaparegui tota la part blanca, i amb un ganivet ben fi separem tots els grills eliminant la pell final que els cobreix. També els guardem a part.
  • Pelem, la ceba i la tallem a la juliana.
  • En una cassola, escalfem l’oli i hi enrossim el conill tallat a daus, que haurem salpebrat prèviament, procurant que es faci i quedi dauradet per totes les bandes.
  • Quan està fet, hi afegim la ceba, l’all sencer i amb pela, la filla de llorer i la canyella. Ho deixem fer tot junt durant uns 5 minuts.
  • A continuació, hi aboquem el brandy i a foc viu deixem que s’evapori l’alcohol.
  • Afegim el suc de la taronja, abaixem el foc, tapem i deixem coure lentament durant uns 25 minuts.
  • Quan ja està fet, afegim els grills de taronja que havíem reservat, tapem de nou i deixem coure 2 o 3 minuts. I ja podem servir.

Aquesta recepta la podem aromatitzar encara més si mentre la preparem afegim, a la cassola, un farcellet d’herbes amb, per exemple, julivert, romaní i llorer.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s