Melmelada de carbassó

Aquests dies a l’hort estem tenint una autèntica allau de carbassons. Està molt bé fer plats amb productes de temporada, però després de menjar unes quantes truites, quiches, fer carbassó a la planxa, crema i puré, carbassó farcit i una significativa llista de receptes més, hem decidit aventurar-nos amb les conserves. Així que hem provat una melmelada de carbassó i poma que, de veritat, és per llepar-se els dits.

És bona per un bon esmorzar amb torrada, però jo em decanto més aviat per fer-la servir en un pica-pica o entrant, untant petites torradetes acompanyades de formatge cremós a l’estil Philadelphia o mascarpone, o bé amb un formate de rull de cabra tebi. La mescla de sabors és explosiva.

Ingredients

  • 1 kg de carbassó
  • 1 poma
  • el suc d’una llimona
  • 300 g rams de sucre

Elaboració

  • Netegem el carbassó, li traiem els dos caps i el pelem. El tallem a daus més aviat petitons.
  • Netegem, pelem i tallem a daus petits la poma
  • Fem el suc de la llimona
  • En una olla hi barregem el carbassó, la poma, el suc de llimona i el sucre. Ho posem al foc, primer fort fins que arrenqui el bull i després a foc mitjà.
  • Passats aproximadament 45 minuts / 1 hora veurem que pràcticament tota l’aigua ha desaparegut. És el moment de treure la melmelada del foc, triturar-la i omplir pots de vidre que prèviament haurem netejat (es recomana fins i tot haver-los bullit).
  • Tapem els pots i, un cop freds, els posem una mitja hora al bany maria per assegurar-nos la conservació de la melmelada.

A Internet hi ha moltes variants d’aquesta recepta. Una altra que nosaltres també hem provat consisteix en tallar un carbassó (1kg) a talls d’un centímetre aproximadament, net i sense pelar. Fem el mateix amb un parell de pomes, netes i pelades i ho posem tot junt en una olla a foc mitjà, junt amb uns 500 grams de sucre morè i una cullerada petita de gingebre molt. La resta del procés no varia, però en aquest cas no triturem la melmelada sinó que la posem als pots amb els trossos sencers.
També hem de tenir en compte que les quantitats de sucre variaran en funció de si ens agrada que el resultat sigui més o menys dolç.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

4 Comments Add yours

  1. Això té molt bona pinta. Veig que treieu el temps d’on sigui! I vaja, si fa falta menjar carbassons, nosaltres estarem encantats d’anar-ne menjant. Ja us portarem el cabàs!

    1. petitamandarina ha dit:

      El proper sopar que fem… melmelada de carbassó amb formatge de cabra per degustar. I si la productivitat segueix com ara… ja us farem arribar un parell d’exemplars ben grans!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s