Pastís de marieta

on

Fa uns quants dies que en Roger va fer un any. I ho vam voler celebrar tal com aquesta ocasió única es mereix. Així que, a banda del bon dinar que vam fer amb tota la família, vaig voler preparar un pastís d’aniversari infantil, ple de color i original perquè bufés la seva primera espelma. Al final, l’espelma la vam bufar nosaltres, els seus pares, mentre ell es mirava el pastís content i sorprès de veure aquesta marieta al seu davant.

La recepta es basa en el típic pa de pessic o “bizcocho” i és molt fàcil de fer. En aquest cas, seguint el consell de la Gemma, el vaig elaborar amb alguna variant de la recepta original que el fa quedar més esponjós.

Ingredients

  • 1 iogurt natural
  • 1 mesura d’oli (utilitzem el pot de iogurt)
  • 2 mesures de sucre
  • 3 mesures de farina
  • 1 mesura de llet
  • 1 sobre de llevat
  • 3 ous
  • 1 llimona
  • un polism de canyella
  • 75 grams de xocolata negra (de fondre)
  • sucre fondant
  • colorant en pols vermell
  • Lacasitos o M&M
  • 6 pinyons
  • fideus de xocolata

Elaboració

  • En un bol, mesclem el iogurt natural, l’oli, el sucre, la farina, la llet, el llevat i els tres rovells d’ou
  • Hi afegim la ratlladura i el suc de la llimona i un polsim de canyella
  • Batem les clares d’ou al punt de neu i també les afegim a la barreja, mesclant-les amb cura utilitzant una espàtula, i remenant de baix cap a dalt.
  • Ho aboquem en un motlle (si no és de silicona, prèviament l’hem untat amb mantega i enfarinat) i hi anem deixant caure la xocolata tallada a petits trossos, procurant que quedi repartida per tot el pastís.
  • Ho coem al forn, a 160 graus, fins que estigui cuit (es necessiten entre 30 i 45 minuts, sempre depenent del forn…)
  • Ho deixem refredar i, un cop fred, traiem el pastís del motlle i el col·loquem en una superfície neta i plana. Amb un ganivet llarg i afilat el tallem en tres parts: primer, en fem dues meitats, una més gran que l’altra. La petita serà el cap de la marieta. La gran, la partim altra vegada per la meitat, aquest cop en dues parts iguals, perquè cadascuna sigui una ala.
  • Desfem uns 125 grams de xocolata per fondre al bany maria. Col·loquem el cap de la marieta en una reixeta i hi aboquem la xocolata desfeta. Amb una espàtula, en repartim també pels costats fins que quedi totalmen cobert.
  • Col·loquem les dues ales en una altra reixeta. Mesclem una mica de sucre fondant amb un polsim de colorant vermell i el mesclem bé, amb una espàtula o amb les mans, fins que quedi uniforme. Si cal, afegim colorant fins aconseguir el to desitjat. Després, amb una espàtula, anem repartint el sucre al damunt i als costats de les ales fins que quedin ben cobertes.
  • Disposem les tres parts del pastís en una sola plata, fent que pràcticament es toquin.
  • Per la decoració, al cap de la marieta hi espolvorem fideus de xocolata i fem dos ulls aprofitant una mica de sucre vermell. Al damunt hi col·loquem dos M&M negres i fem les pestanyes clavant tres pinyonets. Per les ales repartim M&M de diferents colors damunt el sucre vermell, procurant que quedin ben fixats.
Anuncis

2 Comments Add yours

  1. La Núria a la cuina! ha dit:

    Nyam, nyam… “marieta vola, vola, tu que portes camisola…”

    1. petitamandarina ha dit:

      “…si m’ensenyes el camí del cel et donaré pa i mel”. Va quedar bona la marieta. Ara ens falta perfeccionar el tema del colorant, i experimentar amb altres sistemes com el del sucre glacé i la clara d’ou…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s