Crema freda de carbassó

Aquesta recepta és molt especial. No és ni complexa de fer, ni especialment selecta, ni ens l’hem menjat en un context especial, però l’hem elaborat amb el primer carbassó que hem collit al nostre nou hort. Des de mitjans mes de maig cultivem (o intentem cultivar) 45 metres quadrats de terreny a la Muntanyeta de Roda de Ter, en un dels horts socials que ha posat en marxa l’Ajuntament i que, després d’apuntar-nos a un sorteig, ens va tocar.És tota una aventura, a banda d’una manera de desconnectar, ser més ecològics i menjar verdures i hortalisses de temporada, de proximitat i, sobretot, bones de veritat.

El dia a dia del nostre hort l’expliquem al bloc Vinc de l’hort i les receptes que anirem fent amb les verdures i hortalisses que hi esprem collir les compartirem aquí. Vet aquí la primera:

Ingredients

  • 2 carbassons mitjans o un de gran (en aquest cas era un de considerables dimensions)
  • 1 ceba petita
  • 1 patata gran o 2 o 3 de petites
  • 1 litre de caldo de pollastre (encara que també es pot fer amb caldo de verdura)
  • 1 cullerada d’oli
  • sal i pebre
  • 100 ml de llet (jo la faig servir desnatada)

Elaboració

  • Pelem i tallem els carbassons i la ceba a rodanxes. Pelem i tallem a daus grans les patates.
  • Escalfem una cullerada d’oli en una olla i deixem fregir lleument la ceba durant 3 o 4 minuts.
  • A continuació hi afegim els talls de carbassó, salpebrem i deixem que, a foc mig, es vagin coent i traient part del seu suc durant 5 o 6 minuts més.
  • Afegim les patates i encara deixem coure un parell de minuts mes.
  • Mentrestant hem escalfat el caldo perquè ja estigui calent. El tirem a l’olla i, quan arrenqui el bull, deixem coure durant mitja horeta o fins que la patata estigui tova.
  • Apartem del foc i triturem, dins la mateixa olla, amb el minipimer.
  • Afegim la llet i mesclem bé. Tornem a posar al foc fort i esperem que arrenqui el bull. Quan ho faci, parem el foc, apartem l’olla i la deixem refredar.
  • Quan estigui freda, guardem la crema a la nevera i ens la mengem ben freda, decorant-la amb una mica de julivert amb pols, amb daus de pa sec o fregit, sola o amb el que vulguem.

Aquesta mateixa crema també es pot menjar calenta a l’hivern. Enlloc de la llet, si ho preferim hi podem afegir crema de llet, formatge cremós d’untar, etc.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisements

2 Comments Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s