Sopa de maduixes

on

Seguint amb el petit banquet de la revetlla de Sant Joan, entre el sopar i la coca, per fer tirar avall, vam menjar una sopa de maduixes, ara que la temporada d’aquesta fruita arriba a la seva recta final. Tradicionalment sempre l’hem acompanyat amb gelat de iogurt, però aquesta vegada vam triar-ne un de vainilla.

Ingredients

  • 1 quilo de maduixes
  • 1/4 de litre de suc de taronja natural
  • 2 préssecs naturals (o en almívar)
  • 3 claus
  • 1 pal de canyella
  • 1 cullerada petita de pebre en gra (5 pebres)
  • 5 cullerades soperes de sucre (o una mica menys, si ens agrada menys dolç)

Elaboració

  • Fem el suc de taronja i l’aboquem en un cassó. Hi afegim els claus, la canyella, el pebre i el sucre.
  • Tot plegat, ho posem al foc (a foc ben lent), remenant de tant en tant fins que arrenqui el bull. Ho apartem del foc i ho deixem refredar.
  • Mentrestant, rentem i triem les maduixes, i les col·loquem en un bol tallades a trossets petits. Fem el mateix amb els préssecs, que col·loquem al mateix bol.
  • Quan el suc de taronja estigui ben fred, el colem i l’aboquem al bol de les maduixes i els préssecs. Ho deixem macerar a la nevera com a mínim dues hores.
  • A continuació, ho triturem.
  • Servim la sopa ben freda en un plat fondo o en un bol, acompanyada d’una bola de gelat (de iogurt, de vainilla o de nata).
Anuncis

One Comment Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s