Quiche mediterrània a la nostra manera

on

Aquest any, per la revetlla de Sant Joan, hem fet un sopar en petit comitè a casa nostra. Érem pocs, però ens hem posat les botes i hem menjat com senyors amb un pica-pica complet amb quiche inclosa, una amanida i costella a la barbacoa, a més de sopa de maduixes i la coca, que no podia faltar.

Tenint en compte que Sant Joan és una festa tan catalana, tan de donar la benvinguda a l’estiu, tan de mar, aire lliure i platja… ens va semblar indicat aventurar-nos amb la quiche mediterrània. I després de buscar una mica per Internet vam acabar fent-la a la nostra manera: a la manera de l’Eva, la Laia i la Txell. I va quedar d’infart!!!

Ingredients

  • 1 làmina de massa brisa (enlloc de comprar-la, també es pot elaborar. Jo no ho he fet mai però a Directo al Paladar expliquen molt bé com fer-la)
  • 200 grams d’olives negres sense pinyol
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell i 1 de verd
  • 3 tomàquets madurs de sucar
  • Formatge Feta
  • Formatge Parmesà
  • 3 ous
  • Sal i oli
  • Un branquilló de farigola i un de romaní

Elaboració

  • Posem oli en una safata gran per a forn i hi repartim totes les verdures: el carbassó, l’albergínia, la ceba i el tomàquet tallats a rodanxes fines, i els pebrots tallats a dauets petits. Posem el carbassó i l’albergínia a sota de tot, la ceba i els pebrots al mig i els tomàquets a sobre. Coem al forn, a uns 200 graus, fins que estigui pràcticament a punt. Ho reservem.
  • Estirem la massa brisa en un motlle rodó de pastís per anar al forn, com si el volguéssim folrar. Punxem el fons de la massa amb una forquilla diverses vegades i la cobrim amb paper d’alumini, pressionant bé les parets per evitar que es desenganxin amb l’escalfor. La posem al forn a 200 graus durant 10 minuts. Després traiem el paper de plata i l’hi deixem 5 minuts més.
  • Triturem les olives negres amb un raig d’oli i les escampem a la base de la quiche, repartint-les bé perquè quedi una capa uniforme.
  • Amb unes pinces, col·loquem les verdures damunt la capa d’olives, procurant que quedin ben repartides i amb les rodanxes ben esteses.
  • Tallem el formatge Feta (la quantitat que vulguem) en dauets petits i els anem repartint homogèniament entre la verdura, procurant que s’enfonsin una mica.
  • Salem
  • Deixatem els ous, els salem i hi tirem la farigola i el romaní tallats ben petits. Aboquem els ous a la quiche procurant que en vagin a parar a tot arreu.
  • Tirem una mica de formatge Parmesà al damunt
  • Coem al forn, a 200 graus, uns 15 o 20 minuts. Deixem reposar uns minuts abans de servir.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s