Quiche de salmó i espàrrecs verds

on

Ahir, com que era divendres, ens va venir de gust fer alguna cosa diferent per sopar. I vam decidir improvisar una quiche que, en aquest cas, va ser de salmó i espàrrecs (dos ingredients que ens encanten) però que hauria pogut ser de qualsevol cosa. La quiche Lorraine, de bacon i originària de la regió francesa de la Lorena, és considerada la més tradicional de totes les quiches, la mare de tota la resta. La base de la recepta sempre és la mateixa, mentre que l’ingredient principal és producte de la imaginació, les preferències i el paladar de cadascú.

Podem fer quiches amb tomàquet, pebrots i carbassó (l’anomenada quiche mediterrània), amb espinacs, amb xampinyons o amb bolets de temporada (nosaltres, per exemple, la fem amb fredelucs cada tardor), amb porros… També en podem fer de peix o marisc amb gambes i cranc o surimi, o de carn, amb pollastre i xampinyons, amb carn picada, ceba i tomàquet, amb “chistorra”…

Ingredients

  • 1 làmina de massa brisa (enlloc de comprar-la, també es pot elaborar. Jo no ho he fet mai però a Directo al Paladar expliquen molt bé com fer-la)
  • 100 grams de formatge Gruyere ratllat (o Emmental, o Mozzarella, o… però jo prefereixo el Gruyere)
  • 200 ml de crema de llet
  • 4 ous
  • Sal i pebre
  • Oli
  • Un manat d’espàrrecs verds
  • 100 o 150 grams de salmó fumat

Elaboració

  • Estirem la massa brisa en un motlle rodó de pastís per anar al forn, com si el volguéssim folrar. Punxem el fons de la massa amb una forquilla diverses vegades i la cubrim amb paper d’alumini, pressionant bé les parets per evitar que es desenganxin amb l’escalfor. La posem al forn a 200 graus durant 10 minuts. Després traiem el paper de plata i l’hi deixem 5 minuts més.
  • Mentrestant, netegem els espàrrecs i els tallem a trocets petits d’un o dos centímetres. Els saltegem en una paella amb oli.
  • En un bol, batem els 4 ous, els barregem amb la crema de llet i els tirem una mica de sal i pebre (al gust)
  • Un cop els espàrrecs estiguin cuits, els afegim a la mescla anterior juntament amb el salmó tallat a trocets petits i la meitat del formatge ratllat.
  • Omplim la pasta brisa que tenim al motlle amb la barreja i repartim la resta del formatge pel damunt.
  • Coem al forn uns 20 minuts a 200 graus.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s