Flam de mató

on

Ràpida i fàcil de fer, aquesta recepta que m’ha passat la Núria (La Núria a la cuina) combina dues postres que, per separat, m’encanten: el flam i el mató.

Ingredients

  • 100 grams de sucre
  • 300 grams de llet
  • 250 grams de nata líquida de cuinar
  • 1 sobre de “quajada”
  • 250 grams de mató
  • 4 cullerades soperes de sucre i una d’aigua (pel sucre cremat)

Elaboració

  • Barregem el sucre, la llet, la nata líquida, el sobre de “quajada” i el mató en un bol i ho triturem tot fins que quedi ben líquid
  • En un cassó o paella al foc, barregem les 4 cullerades soperes de sucre i la d’aigua i ho anem barrejant sense parar fins aconseguir que es converteixi en sucre cremat.
  • Omplim els motlles de flam (o una flamera gran) amb el sucre cremat: un parell de cullerades petites per unitat és suficient. Acabem d’emplenar els motlles fins a dalt de tot amb la mescla anterior.
  • Escalfem el form a 180 graus i deixem coure els flams a l’interior, al bany maria, durant 30 minuts.
  • Els deixem refredar i, un cop freds, els guardem a la nevera.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s