Vichyssoise (crema de porros freda)

Per refrescar-se a ple estiu i escapar de la calor, una recepta ràpida, fàcil, molt gustosa i que ve molt i molt de gust és la de vichyssoise. La d’aquí és la recepta de la meva mare feta, és clar, amb porros del nostre hort.

Ingredients

  • 4 o 5 porros (en funció de si són grans o petits)
  • 1 quilo de caldo de verdura (o de pollastre, al gust)
  • 250 ml de crema de llet
  • 1 ceba
  • 1 patata petita
  • Oli

Elaboració

  • Posem una mica d’oli en una olla i hi fregim la ceba tallada ben petita a foc suau, fins que quedi ben tova i cuita.
  • Quan està bastant feta hi afegim la patata tallada a daus i el porro a rodanxes. Ho coem sense deixar de remenar de tant en tant.
  • Un cop fet, hi afegim el brou ja calent, una mica de sal (poca, perquè el brou ja en porta) i ho fem bullir durant una mitja hora.
  • Ho triturem tot i deixem que es refredi una mica.
  • Quan estigui tebi hi afegim la crema de llet i tornem a barrejar amb el minipimer.
  • Refredem a la nevera.
  • Ho servim quan estigui ben fred. Els plats, o els bols, els podem decorar amb unes fulles de julivert fresc.
Anuncis

One Comment Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s