Rissoto de carbassó i bolets

Ingredients

  • Un carbassó
  • Una ceba
  • 200 grams de bolets (dels que més us agradin)
  • 8 grapats d’arròs llarg
  • 1 litre (o litre i mig) de caldo de verdures
  • Una copeta de vi blanc
  • 100 grams de formatge Parmesà ratllat
  • Oli
  • Sal i pebre
  • Julivert

Elaboració

  • Tireu un raig d’oli abundant en una paella d’arròs, piqueu la ceba ben petita i sofregiu-la a foc lent fins que comenci a quedar dauradeta.
  • Afegiu-hi els carbassons tallats a daus ben petits (jo trec una part de la pell, tot i que no tota) i deixeu que es vagin fent.
  • Paral·lelament, coeu els bolets en una altra paella a part.
  • Quan tot plegat estigui llest, ho ajuntem a la paella gran i hi afegim el julivert tallat ben petit. Passat un parell de minuts, hi afegim també l’arròs.
  • Salpebreu i no deixeu de remenar durant 3 o 4 minuts, perquè l’arròs es vagi rostint.
  • Afegiu una copeta de vi blanc i deixeu que s’evapori.
  • Quan no se senti gens d’olor d’alcohol, aboqueu un parell de cullerades de caldo i deixeu que l’arròs es vagi fent a foc mig baix. Aneu remenant sovint, perquè no s’enganxi, i afegiu caldo cada cop que s’estigui a punt d’acabar.
  • Passats 20 minuts l’arròs ha d’estar llest. Llavors parem el foc i afegim el parmesà.
  • Barregem perquè es fongui, deixem reposar 5 minuts i ja podem servir.
Advertisements

One Comment Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s